Tuesday, April 10, 2007

RAID

RAID

RAID چیست؟

RAID مخفف واژه‌‌ی redundant array of independent disks یا redundant array of inexpensive disks است. Raid گونه‌ای از فناوری ذخیره اطلاعات است که در آن از به‌اشتراک‌گذاری یا ذخیره تکراری اطلاعات در چند حافظه استفاده می‌شود. با این عمل می‌توان بر کارکرد رایانه‌ها، صحّت اطّلاعات و کم شدن احتمال خطا افزود. البته کاربرد اصلی این روش در استفاده از تعدادی حافظه ارزان‌قیمت با فناوری قدیمی در جهت بهینه‌سازی حافظه و افزایش کارکرد سامانه بوده‌است.

مبنای کار RAID

در پائین‌ترین سطح ، فناوری RAID از تلفیق چند حافظه به صورتِ یک حافظه منطقی است. این روش بیشتر در رایانه‌های سِروِر با حافظه‌ای با هم‌ظرفیت استفاده می‌شود.

کاربرد RAID

برای به‌کاربردن روش RAID می‌توان از مدیریت‌های نرم‌افزاری ، سخت‌افزاری و یا تلفیقی از این دو استفاده نمود.

RAIDِ نرم‌افزاری

اکثر سامانه‌های عامل(سیستم‌های عامل) RAIDِ نرم‌افزاری را به کار برده‌اند. اغلب یک لایه‌ی نرم‌افزاری بر روی راه‌انداز[1] حافظه می‌نشیند و یک لایه‌ی انتزاعی[2] بین حافظه منطقی (آرایه‌ای ازRAID ‌ها) و حافظه مادی به وجود می‌آورد.

به کاربردن RAIDها به صورت نرم‌افزاری نیاز به قدرت پردازش بالایی دارد که به وسیله پردازنده رایانه میزبان تأمین می‌گردد. در RAID به جای یک حافظه مادی واحد با چند افراز [3] یا قسمت از حافظه‌ها‌ی منطقی طرف هستیم.

RAIDِ سخت‌افزاری

در RAIDِ سخت‌افزاری به کم‌ترین چیزی که نیاز است یک کنترل‌کننده به صورت کارت‌های PCI و یا بناشده بر روی مادِربُرد است. در بیش‌تر سامانه‌ای سخت‌افزاری از حافظه‌های فرّار و موقتی[4] خواندنی و نوشتنی استفاده می‌شود. سامانه‌ای که از روش سخت‌افزاری استفاده می‌کند مستقیماً با کنترل‌کننده مربوط ارتباط برقرار می‌نماید. این روش هیچ بار اضافی را بر روی پردازنده وارد نمی‌نماید و به سامانه‌ عامل حافظه‌ای منطقی به نمایش می‌گذارد.

RAIDِ تلفیقی[5]

RAIDهای تلفیقی با آمدن کنترل‌کننده‌های سخت‌افزاریِ RAIDِ ارزان‌قیمت و نیز BIOS (نرم‌افزاری) محبوبیت زیادی کسب کرد. سامانه‌ی‌عامل برای این کار نیاز به یک راه‌اندازِ RAID ،که آرایه‌ای از بسته‌های تکین از حافظه‌ی منطقی نشان می‌دهد ، دارد. از آنجایی که کنترل‌کننده‌ها همه محاسبات لازم را انجام می‌دهند نیازی به محاسبات سخت‌افزاری نیست.



[1] Device Driver

[2] Abstraction layer

[3] Partition

[4] Cache

[5] Hybrid RAID

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home